11 Kia-modeller med stort panoramasoltak För 2023 års modell

0
11 Kia-modeller med stort panoramasoltak För 2023 års modell

Vilka Kia-modeller i USA finns tillgängliga med standard- eller panoramasoltak?

Om du letar efter en Kia-fordon med taklucka i USAdu har tur, eftersom de flesta modeller har det alternativet tillgängligt.

Undantaget från regeln är Kia Rio, som kommer med taklucka på andra marknader, men som Kia US beslutat att avstå från.

En sak som är värd att nämna här är dock att inte alla takluckor i Kia-bilar är skapade lika. De finns i en mängd olika storlekar och stilar, och erbjuds vanligtvis som tillval, vilket innebär att du lägger till mer pengar till grundpriset för den modell du vill ha.

Storlekarna på takluckan är också olika, med takluckan i standardstorlek är mindre och placerad precis ovanför framsätena. Med panoramasoltaken i Kia-fordon är det nästan hela takets längd som täcks.

Med allt detta i åtanke tänkte vi att det kunde vara bra att skapa en guide som hjälper dig att se tillgängligheten och typen av taklucka du kan få med varje Kia-modell.

2023 Kia-modeller med taklucka / panoramasoltak

Modell Soltak
tillgänglighet
Typ/storlek
Rio Nej /
Själ Ja Standard
Forte Ja Standard
K5 Ja Panorama
EV6 Ja Panorama
Stinger Ja Panorama
Niro Ja Standard
Seltos Ja Standard
Sportage Ja Panorama
Sorento Ja Panorama
Telluride Ja Panorama
Karneval Ja Panorama

Fördelar med att ha ett taklucka i din Kia-bil?

Om det är naturlig luft i kabinen du är ute efter kan du inte göra mycket bättre än ett panoramasoltak. Istället för att belasta AC i din Kia, varför inte öppna upp panoramasoltaket och låta luften utifrån svalka av sig lite mer naturligt?

Att köra en lång sträcka kan visa sig vara obehagligt, eftersom du ofta känner dig lite trång, även när du har en rymlig stuga. Med ditt Kia panoramasoltak öppet börjar saker automatiskt kännas mindre klaustrofobiska inuti. Detta gäller särskilt när alla passagerarplatserna är fyllda också.

En sak som bilägare inte ofta tänker på är att ett panoramasoltak faktiskt kan komma väl till pass i en nödsituation. Om dina dörrar skadas i en olycka, vilket gör det omöjligt att lämna fordonet, kan ett panoramasoltak fungera som den perfekta nödutgången.

Nackdelar med soltak eller panoramatak i en Kia?

Det finns några mindre nackdelar med panoramasoltaken.

Tack vare den takintegrerade mekanismen minskar de mängden ledigt utrymme i din bil. Utöver det lägger de också en del vikt på fordonet.

Om du ofta åker runt med takluckan öppet kommer du att skapa lite extra motstånd mot luftflödet. Det kan resultera i en något ökad bränsleförbrukning för ditt Kia-fordon.

Du måste också tänka på att ett taklucka innebär ytterligare komponenter som så småningom kan behöva repareras under kommande år.

Soltak är värt att köpa!

Ändå, om man tittar på för- och nackdelarna med en panoramabild taklucka i alla Kia-bilardet är de positiva aspekterna som gör det till ett bra alternativ.

liknande inlägg

Leave a Reply