5 mest populära superbilar 2023

2
5 mest populära superbilar 2023

Nytt år, nya bilar

När vi rullade in i ett nytt år, tänker vi på allt rent och nytt.

Från att börja en ny träningsrutin för att tappa dessa få semesterkilon, till att börja ett nytt jobb eller en ny hobby, det nya året ger alltid massor av möjligheter. Det råkar också ge ett helt nytt år av bilglädje som är designade för att få entusiaster att sjunga. Vi vet att alla är gaga för elbilar för tillfället, men vi tänkte ta ett steg tillbaka och prata om något som är mer i vårt styrhus. Det är rätt! Superbilar.

Vi vet att det är svårt att välja bara fem, men lita på oss, det här är några av de mest episka superbilarna som finns. Så, vilka superbilar surrar för 2023, och kommer vi att få tag på någon för vår superbilskörning eller superbilsbanadagar?

Läs vidare för att lära dig mer.

Chevrolet Corvette Z06

Bildkälla: MotorBiscuit.com

Fordonstyp: Mittmotor, bakhjulsdriven, 2-passagerare, 2-dörrars Targa

Motor: DOHC, 5,5-liters, 32-ventils V-8 med ett aluminiumblock, huvuden och direkt bränsleinsprutning

Överföring: 8-växlad dubbelkopplingsautomat

Hästkraft: 670 hk vid 8400 rpm

Vridmoment: 460 lb-ft @ 6300 rpm

Ursprungsland: USA

0-60: 2,7 sekunder

Toppfart: 189 MPH

Om du överhuvudtaget följer bilindustrin, finns det bara inget sätt att du inte har hört talas om den helt nya C8 Corvette Z06. Under det senaste året har vi presenterat samma “Får du en ny Z06?” fråga från hundratals kunder. Hur mycket vi än vill ge dig ett definitivt ja, vi är inte riktigt säkra eftersom det finns så många människor som försöker lägga vantarna på ett av dessa mirakulösa helamerikanska monster! Vi måste stå i kö, precis som alla andra.

Så varför är folk så galna på det här? Det kommer ner till två enkla ord: Naturligt aspirerad. Det stämmer, den nya Corvette Z06 gungar en naturligt aspirerad, platt vev V8 bakåt som producerar häpnadsväckande 670 hästkrafter vid 8400 RPM. Om du tycker att de låter mer som Ferrari-siffror, skulle du vara död på. Faktum är att Z06 är den mest kraftfulla naturligt aspirerade V8:an som någonsin kommit från Amerika. Tack vare mängder av tävlingsklara trick, ett briljant chassi med några seriösa bromsar och en av de bästa dubbelkopplingsväxellådorna i världen, finns det gott om stopp- och svängförmåga att följa med den fantastiska kraften. Den här saken är det kompletta paketet. Åh, nämnde vi det också låter otroligt (genom design)?

Byggde Chevrolet ett fordon som kan ta sig an det bästa från världen och slå dem i deras eget spel? Du slår vad om att de gjorde det.

Lamborghini Aventador SVJ Roadster

Bildkälla: Lamborghini.com

Fordonstyp: Mittmotor, fyrhjulsdrift, 2-passagerare, 2-dörrars Targa

Motor: DOHC, 6,5-liters, 48-ventils V-12, aluminiumblock och huvuden med portbränsleinsprutning

Överföring: 7-växlad automatiserad manuell

Hästkraft: 770 hk vid 8500 rpm

Vridmoment: 531 lb-ft vid 6750 rpm

Ursprungsland: Italien / Tyskland

0-60: 2,8 sekunder

Toppfart: 217 MPH

Ah, vem älskar inte den absoluta mekaniska galenskapen hos en Lamborghini? Det gör vi verkligen, och det är precis därför vi har fått flera italienska tjurar att komma igenom leden här på Xtreme Xperience.

Lamborghini Aventador SVJ Roadster representerar den absolut sista av en döende ras av superbilar. Ungefär som Z06 kommer Lamborghini Aventador SVJ Roadster till bordet utan turboladdare, och wow, har den här saken en motor! Under den bakre motorkåpan har Lamborghini stoppat in en 6,5-liters V12:a som vevar ut galna 770 hästkrafter vid 8500 RPM. Lita på oss när vi säger att du kommer att kollapsa på knä i ett biltillstånd av lycka när du hör saker tända. Allt är italienskt och det är brutalt. De gör verkligen inte sådana här motorer längre, och om du älskar bilar är du skyldig dig själv att köra bakom ratten på ett naturligt aspirerat monster.

Naturligtvis fungerar Lamborghini Aventador SVJ Roadster också som en racerbil, samtidigt som den ger föraren en utomhusupplevelse för att bättre höra den där ylande V12:an över din axel.

Vad kan vi säga? I en värld av superbilsupplevelser är Lamborghini Aventador SVJ Roadster ungefär så bra som du kan bli.

Porsche 911 GT3

Bildkälla: Caranddriver.com

Fordonstyp:Bakmotor, bakhjulsdriven, 2-passagerare, 2-dörrars coupé

Motor: DOHC, 4,0-liters, 24-ventils flat-6, aluminiumblock och huvuden med direkt bränsleinsprutning

Överföring: 7-växlad dubbelkopplingsautomat

Hästkraft: 502 hk vid 8400 rpm

Vridmoment: 346 lb-ft vid 6100 rpm

Ursprungsland: Tyskland

0-60: 2,7 sekunder

Toppfart: 198 MPH

I superbilarnas värld finns det några sätt att gå till väga. Du kan göra som Lamborghini gör och stoppa in en enorm V12:a under den bakre motorhuven ansluten till ett lika stort AWD-chassi. Eller så kan du göra som Porsche gör, och stoppa in en lätt, högvarvsmotor, i en kompakt, lätt kropp som kan hantera nästan telepatiska förmågor.

Porsches GT3 är förkroppsligandet av vad en sportbil ska vara. För att säga det rakt ut, GT3 matchar nästan prestandan hos Aventador SVJ Roadster, men gör det med sex färre cylindrar och över 250 färre hästkrafter! Tack vare en race-preppad flat-sex-motor som snurrar galet till en hög 8500 RPM redline, och bakhjulsdrift, kräver GT3 några seriösa färdigheter för att pilotera upp till sina gränser. De flesta normala förare kommer aldrig att se någonstans i närheten av gränserna för GT3 på gatan, men det betyder inte att du inte kan njuta av det 502-hästars skriket.

Vi har en GT3 i vår Open Road-flotta, och varje person som kommer ut ur GT3:n fnissar med en blandning av förtjusning och skräck. För det normalt stoiska tyska märket är GT3 som ett slag i magen och vi älskar det.

Ferrari SF90 Stradale

Bildkälla: Caranddriver.com

Fordonstyp: Mellanmotor, fyrhjulsdriven coupé för 2 passagerare

Motor: Dubbelturboladdad och intercooled, DOHC, 4,0-liters, 32-ventils 4,0-liters V-8. 2 permanentmagnet synkron AC frontmotorer och 1 permanent-magnet synkron AC.

Överföring: 8-växlad dubbelkopplingsautomat

Hästkraft: 986 hk

Vridmoment: 786 lb-ft

Ursprungsland: Italien

0-60: 2,0 sekunder

Toppfart: 211 MPH

Ursäkta oss medan vi hämtar andan.

Okej, vi är bra.

Av alla fordon på denna galna lista är Ferrari SF90 Stradale på något sätt ännu mer galen än resten. Ferraris marquee superbil får sin pazzo prestazione från en dubbelturboladdad V8 och en uppsättning av tre elmotorer som drar ström från ett 6,5 kWh litiumjonbatteri. Allt detta översätts till en ansiktssmältande 968 hästkrafter och 786 lb-ft vridmoment, vilket räcker för en 2,0-sekunders explosion till sextio. Ja, du hörde rätt, en 2,0 sekunders 0-60 tid!

Detta är också den första superbilen från Ferrari med mitten av motorn (exklusive coupé GT4C Lusso) som har fyrhjulsdrift. Så ja, du kan köra din halvmiljonbil upp i bergen under vintern för en skidresa. Gör folk så? Tja, om du vill så kan du.

Självklart kan Ferrari SF90 Stradale också hantera en racerbil, och stanna som en racerbil, men den råkar också ha en av de bästa interiörerna i någon superbil, någonsin. Seriöst, den här saken har en 16-tums skärm över instrumentbrädan!

Om du gillar galenskap är Ferrari SF90 Stradale din galna kopp.

McLaren 765LT Spider

Bildkälla: Caranddriver.com

Fordonstyp: Mittmotor, bakhjulsdriven, 2-passagerare, 2-dörrars cabriolet

Motor: Dubbelturboladdad och mellankyld DOHC, 4,0-liters V-8 med aluminiumblock/huvuden och portbränsleinsprutning

Överföring: 7-växlad dubbelkopplingsautomat

Hästkraft: 755 hk vid 7500 rpm

Vridmoment: 590 lb-ft @ 5500 rpm

Ursprungsland: Storbritannien

0-60: 2,7 sekunder

Toppfart: 205 MPH

McLaren är ett av de företag som finns enbart för de mest passionerade fordonsentusiasterna där ute. Deras Formel 1-team är det näst äldsta i paddocken, och deras vägbilar har knutit bak och stjäl hjärtan sedan debuten av McLaren F1 på 1990-talet.

Tidigare endast tillgänglig som en coupé, McLaren 765 LT (Long Tail) Sider blandar en lätt, kolfiberkropp med en av McLarens vansinniga turboladdade V8-motorer. I denna iteration pratar vi om 755 hästkrafter som vevar ut genom bakhjulen. Hanteringen är brutal men fokuserad och hela superbilen känns som om den sveper runt ditt hjärta och själ. Om du vill känna att du kör en tunt beslöjad racerbil är McLaren 765 LT Spider din tur.

Vi har haft en blandad historia med McLaren-fordon, men vi kan alltid säga att när de trycks (och fungerar) är de en av de mest fokuserade förarbilarna på planeten.

Kom och kör en superbil 2023

På Xtreme Xperience är vår passion att sätta människor som du bakom ratten i en övertygad superbil för livets spänning.

Kom ut till en av våra bandagar på prisbelönta banor runt om i landet så blir du guidad av professionella racinginstruktörer som hjälper dig att pressa en superbil till gränserna. Du kommer att lära dig hur du slår i toppar, bromsar vid rätt tidpunkt och lär dig när du ska hamra gasen på raksträckorna. Det är livets spänning, och det är en fantastisk present till alla som älskar att åka fort.

Open Road sätter superbilupplevelsen på gatan på några av de vackraste platserna i landet. Du kommer att ge dig ut på en guidad tur genom skyhöga berg, floddalar och så mycket mer när du driver en superbil i dess tempo runt några av de bästa körvägarna. Genom att blanda superbilar och skräddarsydda reseupplevelser, bygger vi minnen. Ta med din familj eller vän på åkturen, men se bara till att de är redo för en spännande åktur.

Vem vet vad som kommer att landa i vår flotta under säsongen 2023! Vi ses på banan eller på Öppen väg!

HITTA ETT EVENEMANG

Inlägget 5 mest populära superbilarna 2023 dök upp först på Xtreme Xperience.

liknande inlägg

Leave a Reply