Begagnade Teslas säljs snabbare än alla andra tillgängliga elbilar

3
Begagnade Teslas säljs snabbare än alla andra tillgängliga elbilar

Eftersom den totala efterfrågan på begagnade bilar minskar på grund av coronavirus-pandemin, säljer begagnade Teslas snabbare än andra elbilar.

Enligt en ny analys från iSeeCars.com var Tesla Model 3, Model X och Model S de tre snabbast sålda elbilarna, medan Model 3 var den snabbast sålda begagnade bilen totalt – inklusive både el och förbränning modeller.

Det är baserat på analysen av fordon från modellåren 2015 till 2019 på den webbplatsen, som använde två datamängder för denna analys. En från november 2019 till februari 2020 representerar försäljningstrender före coronavirus, och en annan från mars 2020 till juni 2020 gav en sammanställning av försäljningen under pandemin.

Försäljningstrenden är delvis ett klassiskt fall av utbud och efterfrågan.

Model 3 från Tesla, som var biltillverkarens billigaste fordon, hade det högsta antalet förbeställningar av någon bil som någonsin tillverkats, och den långa väntetiden bidrog till att ytterligare driva på den höga efterfrågan på fordonet som har upprätthållits på den sekundära marknaden, iSeeCars. com VD Phong Ly sa i ett uttalande.

Model X är också en relativt bristvara, efter att ha startat leveranser först i slutet av 2015, noterade analysen. Trots ett större utbud på grund av sin långa produktionstid är Model S fortfarande efterfrågad på grund av konkurrenskraftiga priser, enligt analysen.

Använd Tesla Model S 2

Detta är inget nytt fenomen, eftersom priserna på begagnade Tesla-modeller har varit höga i många år.

Dels beror det på att äldre bilar klarar sig förvånansvärt bra med alla förbättringar genom trådlösa uppdateringar, plus relativt låg batteriförsämring.

Det betyder inte att begagnade Tesla-elbilar är felfria. Som med alla begagnade bilar är det viktigt att noggrant kontrollera skicket för ett potentiellt köp och känna till de individuella svagheterna för en given modell. Vissa Tesla-funktioner, som Autopilot, är också knutna till den ursprungliga ägaren, och kanske avaktiveras av Tesla när bilen säljs.

Men bland elbilar är Tesla en anomali på detta område. Andra elbilar tenderar att förlora i värde mycket snabbare än jämförbara förbränningsmodeller.

Begagnad Tesla Model S 3

liknande inlägg

Leave a Reply