Billigaste bilmärket att försäkra 2021

2
Billigaste bilmärket att försäkra 2021

I en idealisk värld skulle du spendera alla pengar du har budgeterat för din bil på själva bilen.

När du väl har betalat det inställda värdet för bilen, skulle du helst ha en fullt fungerande bil även om den inte har några av de lyxigare extrafunktionerna utanför kanske radio och fläkt.

Skulle du säkert betala höga månadsavgifter bara om du ville ha en dyr bil med alla tillbehör? Om du vill ha de där snygga lädersätena, toppmoderna mediaspelare med LCD-skärm eller till och med en kraftfull luftkonditionering, skulle du med rätta förvänta dig att betala. Inte så mycket för en basbil.

Men vad du betalar för själva bilen är helt enkelt aldrig allt du kommer att betala för bilen. Inte bara när det gäller att köpa gas eller slitage reparationer utan i försäkringar, vilket alltid är en faktor att ta hänsyn till. Försäkringar höjer dina månadspriser avsevärt, och även de billigaste bilarna att försäkra kostar mer än 100 USD i månaden.

Om du funderar på att spendera så lite som möjligt på bilförsäkringar kanske du tror att det är det bästa alternativet att köpa den billigaste bilen. Det borde så klart vara fallet. Men det är inte alltid det som händer. Det finns ett antal faktorer som påverkar premierna för full täckning av ett fordon, och ersättningspriset är faktiskt bara en av dem.

Låt oss ta en titt på de faktorer som påverkar försäkringspremien för din bil. Då kan vi förstå vilka bilar som är billigare att försäkra än andra.

Reparationer och byte

Det faktiska värdet på bilen är den mest grundläggande faktorn när det kommer till priset på försäkringen för din bil, även om det inte nödvändigtvis är den viktigaste faktorn.

Dyra bilar kommer att kosta mer att ersätta i händelse av stöld eller en kollision som resulterar i en avskrivning. Dessutom kommer bilar som har dyra delar som måste hämtas från andra länder att kosta mer att reparera.

Din försäkringsgivare tar hänsyn till detta när du bestämmer en premie. Men det tar också hänsyn till hur sannolikt din bil är att behöva repareras eller bytas ut.

Det mest komplicerade exemplet på detta är att köpa en veteranbil som premiumpris. Inte bara kommer de flesta försäkringsbolag inte att täcka vad du betalade för det, utan kostnaden för att få delar till det kommer att få dina premier att skjuta upp genom taket.

Vägsäkerhet

Säkerheten för din bil på vägen är en enorm faktor i priset på dina premier. Bilar som är mindre benägna att sladda och har effektivare nödbromsar kommer att vara inblandade i färre kollisioner.

Detta innebär självklart att billigare bilar med färre säkerhets- och säkerhetsåtgärder eller har sämre köregenskaper än dyrare modeller har ett mycket högre behov av dyrare reparationer, vilket pressar premierna rätt upp.

Dessutom kommer robusta bilar som kan hantera högre krocknivåer att kräva färre reparationer och är mindre benägna att kräva total ersättning.

Säkerheten för föraren och passagerarna spelar också en roll. I bilar med säkerhetsfunktioner som skyddar förare och passagerare löper försäkringsbolagen mindre risk att behöva betala ut dyra skadeersättningar för sjukvård, som de normalt är skyldiga att betala utöver eventuella skador på bilen.

Men det är inte bara säkerheten på vägen som gäller.

säkerhet

Vissa bilar är mer attraktiva för tjuvar än andra.

Detta kan bero på ett antal anledningar, inklusive hur lätt de kan sälja bilen eller delar av bilen, hur lätt de kan hotwire bilen och möjligheten att köra iväg utan att dra till sig uppmärksamhet. Med andra ord, medan en flashig bil är attraktiv för sitt värde, kommer den att bli svårare att stjäla än en som smälter in.

I mer “riskområden” med ett högt antal bilstölder och bildomkrafter är det mer sannolikt att vissa bilmärken riktas mot dem än andra och försäkringspremierna kommer att behöva justeras därefter.

Tyvärr har det faktiska värdet på bilen lite att göra med detta och det är ofta de billigare modellerna som blir påkörda oftare, vilket innebär att personer med mindre pengar att spendera på sin bil kan sluta med att betala högre försäkringspremier.

Därför spelar säkerhetsfunktionerna i din bil såväl som sannolikheten för att bli föremål för tjuvar också en roll för priset på dina premier. Lyckligtvis inte den största, men ändå en betydande del.

Beskärningar

Slutligen påverkar beslag som följer med din bil (eller som du väljer som tillägg) också priset på dina premier.

Bilar med ljudsystem som är lätta att stjäla, säkerhetssystem som är dyra att byta ut och andra funktioner som är dyra eller svåra att få tag på kommer att kräva högre premier.

Om du spenderar mer pengar på ditt toppmoderna ljudsystem än på själva bilen, måste du vara extra säker på att ljudsystemet är helt täckt och att det inte driver upp dina premier för mycket i processen.

Med allt detta i åtanke, låt oss ta en titt på vilka bilar som är billigast att försäkra.

Billigaste bilarna att försäkra

De 10 billigaste bilarna att försäkra 2021 är:

  1. Honda CR-V LX ………… 1 574 $
  2. Jeep Wrangler JL Sport….$1 585
  3. Subaru Crosstrek…………………..$1 606
  4. Subaru Forester 2,5L ………$1 613
  5. Hyundai Tucson SE …………$1 637
  6. Jeep Compass Latitude ….$1 645
  7. Chevrolet Equinox L …………..$1 661
  8. Ford Escape S …………………..$1 663
  9. Volkswagen Tiguan SE ……$1 663
  10. Ford F-150 XL …………………..$1 672

Det billigaste Kia att försäkra är Sportage EX på $1 705. Det är den fjortonde billigaste bilen att försäkra. På det hela taget är Kias på den dyrare sidan av de icke-lyxiga bilarna att försäkra, delvis på grund av relativt dyra reparationskostnader och inte på grund av bristande säkerhetsdetaljer.

Helst bör ditt val av bil inte komma ner till priset på försäkringen. Försäkringar är dock en annan utgift man måste budgetera för, och vissa bilar är betydligt dyrare att försäkra än andra.

liknande inlägg

Leave a Reply