Chevrolet Bolt EUV spionerade under testning

1
Chevrolet Bolt EUV spionerade under testning

Chevrolet Bolt EUV kan bli den kommande sensationen på elbilsmarknaden. Nyligen fångades en blivande prototyp av fordonet på en video. General Motors bekräftade tidigare i veckan att fordonet kommer att kallas ett elektriskt nyttofordon snarare än en EV. Det verkar som att företaget har för avsikt att lägga till fler modeller till EUV-sortimentet samtidigt som de separerar elbilar som en annan kategori.

Prototypen som fångades i spionbilderna verkar likna den nuvarande generationen Bolt EV. Hela bilen är dock väl dold och vi kan inte urskilja några kräsna egenskaper från den. Strålkastarna och det täckta gallret visar viss likhet, vilket är det mesta vi kan få ut av videon. Bolt EUV kommer att dela BEV2-plattformen med Bolt EV och därmed kommer bilarna att se likadana ut. Detta innebär också att Bolt EUV och Bolt EV skulle ha en liknande motor och ett batteriområde. Det uppskattas att den nya bilen skulle ha en ungefärlig räckvidd på 259 miles och den kan också ha fyrhjulsdrift.

GM har ännu ljusare planer för framtida elbilar eftersom företaget planerar att introducera en helt ny BEV3-plattform. Denna plattform kommer att göra det möjligt för framtida elbilar att ha en räckvidd på 400 mil plus. Det är ett respektabelt intervall enligt nuvarande standarder. Två fordon är redan bekräftade för BEV3-plattformen, med GMC Hummer EV och Cadillac Lyriq som första omnämnanden. Båda dessa fordon är under tak för tillfället. De skulle släppas i maj men avslöjandet blev försenat på grund av den pågående pandemin. Företaget har retat entusiaster med korta videor bara för att hålla hypen uppe tills fordonen äntligen avslöjas. Enligt rapporter kommer ett stängt evenemang med stor sannolikhet att äga rum under de kommande månaderna.

Bolt EUV är fortfarande i testfasen men det tappar inte länge. Fordonet kommer ut som en 2022-modell med leveranser som förväntas starta från mitten av 2021. Det är inte säkert vad priset på Bolt EUV skulle vara men vi förväntar oss att det kommer att ligga runt prisintervallet för en Bolt EV. Tänk på att EUV kommer att vara lite större så förvänta dig att den kostar något högre än Bolt EV. Den nuvarande Bolt EV har ett baspris på $37 495, så du bör förvänta dig att bulten EUV i intervallet $40 000 – $45 000.

Chevrolet Volt EUV Spy Photos

liknande inlägg

Leave a Reply