De bästa NASCAR-spåren att köra

4
De bästa NASCAR-spåren att köra

Det finns inget i världen som det brölande dånet från en NASCAR-bil och på Xtreme Xperience har vi haft möjligheten att dela lite helgad mark med dörr-till-dörr-racingmästarna på NASCAR. Kom ihåg att vi tar gäster i riktiga superbilar på riktiga banor som vanligtvis bara nås av erfarna racingproffs, så vi har lärt oss en sak eller två på vägen. Vi har utvecklat en förkärlek och verklig kärlek till några av dessa banor och vi tänkte att det skulle vara kul att berätta om hur vi väljer en bana och vilka banor som är de bästa NASCAR-banorna att köra.

Redo att dyka in i de bästa NASCAR-banorna att köra? Vi gör det.

Hur väljer vi de spår vi besöker?

På Xtreme Xperience handlar det om att hitta en balans mellan säkerhet och spänning för våra evenemang på banan, och det kan vara en intressant utmaning. Vissa banor erbjuder extremt tekniska kurvor som kan vara roliga för någon med mer erfarenhet, men vara skrämmande eller rent ut sagt farliga för någon med liten erfarenhet av en bandbil. Andra har inte mycket avrinningsområde eller begränsade kontaktzoner vid expeditioner utanför banan, och det kan också utgöra ett problem för säkerheten för både våra förare och våra instruktörer. Summan av kardemumman, det måste vara roligt för entusiaster, ge utrymme för misstag och vara tillgängligt för dem som aldrig tidigare klivit in i en superbil.

Utanför banan letar vi efter spår som erbjuder ett rimligt avstånd till stora storstadsområden, trots allt är vi ett företag och vi måste se till att människorna kommer ut för vår version av en himmelsk eftermiddag. Banorna måste också vara utrustade med bekvämligheter som toaletter, gott om utrymme för att se vad som händer på banan och massor av skugga för varma dagar under vår huvudsakliga löpsäsong.

Så du förstår, det är inte bara en peka-och-skjut-upplevelse. Vi lägger faktiskt massor av arbete på varje spår och varje upplevelse vi skapar.

De bästa NASCAR-banorna vi besöker

NASCAR erbjuder en racingstil som är helt annorlunda än vad vi gör. Ja, de kör landsvägskurser varje år (med mer som händer varje säsong) men NASCAR är känt för ovaler och vi gör inte ovaler. Även om det kan verka precis som att “gå i en cirkel”, är oval racing bland de mest utmanande och farliga i världen. Fråga bara Formel 1-världsmästaren Max Verstappen.

Här är några av de bästa NASCAR-banorna vi besöker varje år och varför de är så jäkla bra:

  • Michigan International Speedway: Denna Nascar-ägda bana har en ENORM 2600 fot direkt där förare verkligen kan nå topphastigheter. Bankverksamhet är nominell och öppna hjul/sportbilar kan ha kul här.
  • Sonoma Raceway: En av NASCARs vägbanor, Sonoma är en favorit genom tiderna. Hörn som “rännan”, höjdförändringar och massor av komplexa övergångar gör denna bana till en stor utmaning och mycket roligt.
  • Texas Motor Speedway: Värd för årets NASCAR-finaler, TMS., som det kallas, är den näst största banan i landet bakom Indy. Även om det har fått en del hat genom åren, har de senaste förändringarna uppmuntrat bättre, mer aggressiv racing.
  • Charlotte Motor Speedway: Om du är ett NASCAR-fan är den här banan ett måste-besök eftersom det är hemmet för NASCARs Hall of Fame och platsen för många av teamracebutikens hemmabaser. Det är en av de mest uppslukande och roliga miljöerna för alla fans.
  • Pocono Raceway: Pocono är värd för ett NASCAR Cup Series-lopp i år för första gången sedan 1981, och Pocono är känd som den “knepiga triangeln” på grund av sin galna trevarvsuppställning. Varje hörn är i olika vinkel och racingen här är, ja, lite galen. Ett spektakel och show för att vara säker.
  • Kansas Speedway: Denna ikoniska Kansas City-bana är värd för två NASCAR-helger och ägs och drivs av NASCAR. Vad det betyder är ett enormt spektakel, en fantastisk, modern anläggning och en bandesign som uppmuntrar till intensiv racing.

Instruktörens favoritspår

Våra instruktörer har också en åsikt om de bästa banorna i landet, och eftersom dessa killar och tjejer är experterna, tycker vi att det är bäst att ge dem en röst:

  • Atlanta Motorsports Park: Denna bana har röstats fram som en av de bästa banorna i Amerika och en resa runt de extrema höjdförändringarna och svepande kurvorna kommer att berätta varför. Den här är en viskning!
  • New Jersey Motorsports Park: Massor av blinda hörn och en svepande teknisk layout över inte en utan två banlayouter gör NJMP till en favorit för alla hörnskärare där ute.
  • Putnam Park: Putnam ligger inbäddat i en vacker plats och råkar erbjuda några av de coolaste hörnen i landet, samtidigt som den är välplanerad och tydligt markerad för nybörjare. Det finns också enorma avrinningsområden, så förare kan undvika muren om de blir lite för galna där ute.
  • National Corvette Museum: Tja, först och främst är detta en ikonisk plats som hyllar USA:s alldeles egna sportbil. För det andra, massor av höjdförändringar, höghastighetssopare, komplexa hörnkombinationer, utmanande hårnålar och snabba raksträckor gör allt för en häftig åktur.

Vänta, dessa instruktörsfavoriter är inte NASCAR-spår!

Ja, ja vi vet att vår instruktörs favoritspår inte är NASCAR-spår men hör av oss. Vad NASCAR gör och vad vi gör är helt olika och det beror på hur NASCAR hänför åskådare: hastighet.

Ja, när du kommer ut till ett Xtreme Xperience-evenemang kommer du att gå mycket snabbare än du kan gå på en gata, men det finns inget sätt att vi kan nå hastigheter som NASCAR gör. Faktum är att det mesta av det som ger “bra racing” på NASCAR är banor som tillåter hastigheter på över 200 miles per timme och dörr-till-dörr-racing. Låter galet? Jo, det är det och det är därför yrkesförarna på NASCAR är unika.

För oss letar vi efter spår som erbjuder en kombination av element. Vi vill ha en lång raka för att böjas in i en hårnål, en sopmaskin som dumpar i en serie chikaner och några höjdförändringar för att hålla saker kryddiga för våra gäster. Det är en annan typ av racing, och det är det vi är bäst på.

Vad är nästa för Xtreme Xperience?

Varje säsong som går ger oss fler och fler möjligheter att resa till de bästa banorna i landet för att erbjuda våra fans de bästa bilupplevelserna där ute. När vi växer och diversifierar vår verksamhet vill vi alltid hålla våra fans i fokus. Trots allt, utan alla er och er entusiasm för snabba och högljudda superbilar, skulle vi inte vara där vi är idag!

För tillfället kan du boka en upplevelse och korsa “Kör ett NASCAR-spår” från den bil-bucket list du har på väg. Vart åker vi nästa år? Vem vet, men lita på oss, du kommer inte att bli besviken.

Boka en bilresa

Inlägget The Best NASCAR Tracks to Drive dök upp först på Xtreme Xperience.

liknande inlägg

Leave a Reply