Den senaste Kia XCeed | AutomobileGator

1
Den senaste Kia XCeed |  AutomobileGator

Vågen av nya plug-in hybridmodeller som landar på Irland skulle få dig att tro att vi redan är klara med diesel. Ändå står dinosauriejuicen fortfarande för 44 procent av nybilsförsäljningen. Elbilar utgör 3,6 procent medan laddhybrider utgör drygt 2 procent.

Det är värt att komma ihåg detta när du hör den ständiga laddningen av bilannonser om rena, gröna elbilar. Regeringen kan vara dedikerad till ett förbud 2030 och bilföretag vill visa upp sin miljömedvetenhet, men irländare köper diesel.

Så gör det allt detta tal om plug-in-kraft irrelevant för resten av de 2 miljoner irländska bilisterna som sällan köper nytt? Inte alls, eftersom de nya bilarna som kommer på våra vägar just nu är den begagnade bilparken som resten av marknaden kommer att köpa under de kommande åren.

I något skede kommer dessa fossilbränsletrogna att övergå till pluggen och för många kan den bästa språngbrädan vara en plug-in hybrid. Räckviddsångest var på topp i elbilsdebatten de senaste åren, men nu verkar det största hindret vara det offentliga laddnätet och listpriserna. Helt eldrivna bilar är inte billiga. Och för de flesta bilföretag är de inte heller lönsamma. Så precis som bilister inte är sugna på att se sin nuvarande bil skickas till skroten med liten eller ingen avkastning på priset, har samma uppfattning av dem som tillverkar dem. Även bilföretagen är ivriga efter evolution snarare än revolution. Det är det enda sättet de flesta av dem kommer att överleva.

2020 Kia XCeed 3

Kia delar samma grunder och de enorma resurserna som Hyundai-konglomeratet, men tack vare ett beslut för många år sedan att fokusera lika mycket på form som funktion, blir slutresultatet en flotta av fantastiska bilar.

Mycket av äran ligger hos dess designcenter i USA och Tyskland, som har övertalat cheferna att anta mer muskulös och iögonfallande utseende som passar europeiska och amerikanska köpares smaker. I kontrast till Hyundais intetsägande, mer konservativa styling ser du var de två märkena skiljer sig tydligare.

2020 Kia XCeed 4

Priset på 29 000 € sätter det rätt i mixen mot vanliga hybridrivaler, och kommer in till ett lägre pris än Hyundai Kona hybrid eller Toyotas CH-R. Med plug-in-alternativet och chansen att köra den helt på el under en realistisk 30 km eller så, gör det det till ett mycket frestande förslag. Kombinera detta med den eleganta exteriören och XCeed börjar smyga sig fram. Kabinen saknar premiumkänslan hos CH-R, men XCeed är fortfarande generöst utrustad med 18-tums legeringar, dubbelzons automatisk luftkonditionering, 8-tums Android Auto/Apple Car Play-pekskärm, bakre sekretessglas, regnsensorer, körfält behålla assist och undvika kollision framåt.

Detta är den första laddhybriden i Ceed-serien, men den kommer att finnas i halvkombin och den eleganta Proceed inom en snar framtid. Kia har några snygga bilar i sin mix nu för tiden och XCeed är ett bra komplement till denna portfölj. Att lägga till en plugg i mixen gör bara försäljningsargumenten starkare.

2020 Kia XCeed 5

liknande inlägg

Leave a Reply