Försäljningen av lätta fordon minskade under andra kvartalet 2022

7
Försäljningen av lätta fordon minskade under andra kvartalet 2022

Amerikaner fortsätter att köpa fordon nästan lika snabbt som de anländer till återförsäljare, eftersom nationen är full av historier om ständigt tomma tomter och vissa anläggningar som gör banker med obscena markeringar.

Vi lämnar de två sistnämnda ämnena till en annan dag. Samtidigt, trots konsumenternas hunger efter nya bilar, minskar marknaden kraftigt jämfört med den här tiden förra året – tvåsiffriga procentsatser faktiskt.

Inte en enda ensam medlem av B&B kommer att bli förvånad över att höra att leveranskedjans huvudvärk fortsätter att plåga branschen, vilket begränsar antalet fordon som är tillgängliga för leverans till kunder. Förra kvartalet – kom ihåg, de flesta tillverkare anser oss bara vara värda att rapportera försäljning fyra gånger om året istället för på månadsbasis – såg en kraterförsäljning till 3,37 miljoner enheter, en minskning med svindlande 21 procent jämfört med andra kvartalet 2021. Visst, världen har varit topsy-turvy när det gäller bilförsäljning i mer än två år nu, vad med en global pandemi och chipbrist som snedvrider data på sätt som vi aldrig skulle ha föreställt oss innan vi alla lärde oss ordet “Covid”. Observera att vissa märken ännu inte har rapporterat sina siffror.

Hittills i år har cirka 6,57 miljoner nya fordon köpts upp hos amerikanska återförsäljare, en minskning med 18,5 procent från drygt 8 miljoner den här gången förra året. Om denna takt dupliceras mellan nu och när jultomten dyker upp, är marknaden på väg mot sin sämsta visning sedan den gamla dåliga tiden när alla händer höll på att ta sig ur den stora lågkonjunkturen. Ändå, såvida inte något otänkbart händer på global skala, ligger vi långt före 2009 när detaljhandeln med lätta fordon nådde sin botten på över 10 miljoner.

Det är alltid kul att titta på enskilda varumärken, så låt oss göra det. General Motors ligger nu överst på listorna igen, efter att ha blivit pinsamt tillskansat av Toyota för den amerikanska försäljningskronan förra gången. Detta var inte en liten del tack vare en total nedgång på 22,9 procent för Toyotas varumärken i detta land jämfört med en nedgång på 15,4 procent hos GM. Det som drog ner RenCen tyngst var Buick, med mer än hälften lägre jämfört med samma kvartal 2021 och så här långt i år. Det är inte bara en enkel dålig Q2 hos tri-shield-märket, alltså; hela året har varit svårt.

På andra sidan stan höll Ford sig i stort sett oförändrad det senaste kvartalet och har klarat året bättre än de flesta, ned med drygt 8 procent hittills. En stark juni kommer att resultera i andfådd rubrik som säger att Glashuset är upp 31,5 procent vilket är sant – för den enstaka månaden. I juni säger Ford att de sålde 1 837 F-150 Lightning-pickupbilar för totalt 2 296 sedan elbilen började säljas. I samma segment beräknas Rivian ha sålt 1 400 lastbilar hittills i år. Tesla har ännu inte sålt en enda Cybertruck, trots allt deras skryt vid introduktionen för alla dessa år sedan.

Och för dem som gillar små(re) pickupbilar, vet att Maverick säljer mer än Ranger hittills i år: 38 753 till 33 840. Tror du att det finns någon kannibalisering där? Skriv en kommentar i kommentarerna med dina tankar om just den statistiken.

[Image: Honda]

Bli en TTAC-insider. Få det senaste Nyheterfunktioner, TTAC tar och allt annat som kommer till sanningen om bilar först genom prenumererar på vår nyhetsbrev.

liknande inlägg

Leave a Reply