Första glimt av den nya BMW M5

2
Första glimt av den nya BMW M5

BMW tog en fintandad kam och fick ett lite nytt ansikte för 2021 års BMW M5. Det inkluderar nya strålkastare som efterliknar 3-serien, en något mer aggressiv frontgrill, större främre och bakre förkläden och vassare bakljus för att försegla affären. Du kommer också att märka högblanka svarta accenter som pryder varje springa, tillsammans med nya tillgängliga färgfärger, inklusive denna Motegi Red som visas i pressfotografierna.

Insidan bär med sig samma estetik men med uppgraderad teknik. Mittdisplayen är nu större och mäter 12,3 tum för en bättre bredbildseffekt, och det finns två nya knappar på mittkonsolen för enklare åtkomst till systeminställningar och avläsningar på head-up-displayen.

Men den största nyheten är avskaffandet av “bas” M5 om man ens kan kalla det så. 2021-modeller kommer endast att finnas tillgängliga i Competition-trimmet med full bönor, vilket betyder 617 hk och 553 lb-ft från dess 4,4-liters dubbelturbo V8. Makten har inte förändrats, vilket inte direkt är en dålig sak. När vi körde M5 Competition förra året klagade vi inte en enda gång på dess effektbetyg, och vi blev heller aldrig uttråkade av dess hårklyvande acceleration från 0-100 km/h på 3,3 sekunder, en siffra som trängde in på superbilarnas territorium.

Fyrhjulsdrift är fortfarande standardpris, med möjligheten att koppla bort framaxeln för lite sidledes kul. Men en helt ny funktion är Track Mode, som inaktiverar allt som kan distrahera dig från att skapa den perfekta spetsen, inklusive ljudsystemet, centerdisplayen och förarassistansfunktionerna.

2021 BMW M5 2

Utöver dessa funktioner kommer BMW M5 Competition med svarta stildetaljer som understryker dess elitstatus. BMWs njurgrillomslutning, nätet på M-gälarna, ytterspegelkåporna och den extra bakspoilern på bagageluckan har alla en högblank svart finish, och det bakre förklädet inkluderar svarta inlägg. Svarta M5 Competition-brickor pryder njurgallret, gälarna och bagageluckan, medan dörrtrösklarna är upplysta. Avgasrören i standard M Sport avgassystem är färdiga i svart krom.

2021 BMW M5 3

Det stora centrala luftintaget är hexagonalt och innehåller oljekylaren tillsammans med radarsensorn för Active Cruise Control-systemet (ACC). De nya L-formade ljusrören som svider i smala ränder mot njurgallret ger en dynamisk utstrålning till de nydesignade LED-strålkastarna,

2021 års BMW M5 Competition kommer att nå amerikanska återförsäljare senare i sommar, med priser som börjar på 91 500 USD.

2021 BMW M5 – Fotogalleri

Inlägget Första glimt av den nya BMW M5 dök först upp på Daily Car News and Reviews | AutomobileGator.

liknande inlägg

Leave a Reply