Kaliforniens kustens mest fantastiska bilvägar

0
Kaliforniens kustens mest fantastiska bilvägar

Finns det något mer ikoniskt än en roadtrip i södra Kalifornien?

Ja, det verkar som att södra Kalifornien verkligen har allt. Från slingrande kustvägar som slingrar sig förbi sandstränder och miljontals herrgårdar, till förarfokuserade bergspass som ligger inom en kort bilresa från ett av de mest trafikerade storstadsområdena i världen.

En av de bästa sakerna med att bo i södra Kalifornien är det ständigt fantastiska vädret, och det ger biltokiga kalifornier möjligheten att komma ut och se det bästa från Golden State året runt.

Så, vilka är de bästa bilarna i södra Kalifornien? Låt oss gå in i det.

San Gabriel National Mountains

San Gabriel-bergen ligger inom en timmes bilresa från större delen av södra Kalifornien och är översållade med pittoreska bergsstäder, fantastiska motorvägar och dramatiska vyer.

Vandrare kommer att hitta många fantastiska platser att njuta av allt från en lätt promenad till en konditionsvandring till höjder på över 10 000 fot. I den norra änden av San Gabriel-bergen lockar episka Vasquez Rocks County Park till vandrare på alla nivåer. Den här sidan är särskilt anmärkningsvärd eftersom allt från Star Trek till The Lone Ranger och The Twilight zone har filmats på just den här platsen. Hardcore vandrare kommer att njuta av platser som Mount Baldy Summit-vandringen eller Strawberry Peak.

Om det inte räcker med vandring kan resenärer som letar efter extrema äventyr ge sig av från motorvägen för en 16-mil lång tur-retur-vandring till den ikoniska platsen som kallas Bro Till Ingenstansdär du faktiskt kan hoppa bungyjump ut över en episk kanjon från en bro som byggdes 1936. Snöälskare kan också delta i vinteraktiviteter på den vackra Mount Baldy Village och Mt. Baldy Resort från november till mars.

Allt detta inom en 2-timmars bilresa från centrala Los Angeles? Det kan du ge dig på. Det är fantastiskt.

Angeles Crest Scenic Byway

Visst, det finns många otroliga vägar i södra Kalifornien men få kombinerar tekniska hörn och ren spänning med absolut skönhet precis som Angeles Crest Scenic Byway.

Den här tekniska vägen (Highway 2) slingrar sig längs och över San Gabriel-bergen hela vägen från La Cañada Flintridge, till den höga öknen utanför Highway 138. Längs vägen hittar du branta höjdförändringar och massor av tekniska hörn som gör detta en favorit för både två- och fyrhjuliga äventyr. Höjden börjar cirka 1500 fot i La Cañada och klättrar hela vägen till över 7000 fot vid Dawsons Saddle. Detta gör inte bara motorvägen till en av de högsta i södra Kalifornien utan en av de högsta i hela staten.

Angeles National Forest i Kalifornien väster om Cloudburst Summit

Måste-se platser längs vägen inkluderar det ikoniska Mt. Wilson-observatoriet, som rymmer ett massivt 100-fots teleskop som är gratis att besöka och uppleva av oförskämda stjärnskådare. Den djupa poolen och de höga fallen vid Switzer Falls är en ganska enkel vandring som får dig att glömma för en minut att du är i megametropolen Los Angeles. Längre ner på vägen är den pittoreska bergsstaden Wrightwood ett bra ställe att stanna till för frukost eller lite lokal shopping.

Om du ska ta dig an den här vägen, se till att du håller dig inom gränserna för ditt fordon och dina nerver. Under åren har det skett dussintals olyckor utanför denna motorväg, vanligtvis i händerna på människor som kör sina fordon för långt, så snälla, fortsätt med försiktighet.

Sakta ner och njut!

Pacific Coast Highway

Oavsett var du kör längs Pacific Coast Highway känns det som att du går igenom en dröm.

Ena sidan är det vidsträckta och vilda Stilla havet som möter prakten av sandstränder som sträcker sig kilometervis. På andra sidan myllrar en episk metropol av energi och spänning. Du kommer att se allt från dussintals cyklister ute på en söndagstur, till superbilar och klassiska bilar som rullar ner för PCH – det är verkligen det fina med det hela. Det här är en plats för alla att träffas, mingla och synas.

Om du vill ha en klassiskt mild PCH-upplevelse i södra Kalifornien, rulla upp till Malibu och börja din morgon med ett stopp på lokala Cars & Coffee, ofta besökt av namn som Jerry Seinfeld och Jay Leno. Malibu är känt för sin blandning av natur och stjärnkraft, vilket gör det till en av de mest eftertraktade platserna i SoCal. Letar du efter liv och rörelse? Gå upp till Santa Monica för dussintals livliga butiker och restauranger i varje hörn av PCH.

Det är svårt att välja en ingångspunkt för PCH men vi rekommenderar att du börjar din resa norrut runt Malibu och arbetar dig söderut mot Rancho Palos Verdes.

SoCal gjordes för superbilar

Det är ingen tvekan om det, SoCal är en flödande metropol full av fantastiska vägar som helt enkelt ber att få köras bakom ratten i en fullskalig superbil.

Oavsett om du vill åka längs Pacific Coast Highway med dina avgaser som skäller och klagar, eller om du vill ta dig an tekniska vägar som Angeles Crest Highway, gör en superbil var och en av dessa upplevelser bara lite mer speciella. Även trafikstockningar kan vara precis så mycket svalare bakom ratten i en superbil.

Open Road av Xtreme Xperience handplockar några av de finaste superbilarna i världen och sätter dig bakom ratten på ikoniska platser som södra Kalifornien. Vi tar dig till platser som erbjuder både fantastisk naturlig prakt och kosmopolitisk härlighet. Du har en chans att pilotera flera superbilar från märken som Porsche och Mercedes-Benz på en guidad tur utan dess like.

Vad kan vara bättre än det?

Boka din upplevelse nu

Inlägget The California Coast’s Most Stunning Drives dök först upp på Xtreme Xperience.

liknande inlägg

Leave a Reply