Kia anlitar BMW 3.0 CSL Hommage Concept Designer

2
Kia anlitar BMW 3.0 CSL Hommage Concept Designer

Vann Kyu Yang lämnar BMW för att designa kommande Kia elbilar.

Varumärket Kia har varit på en hastig uppgång de senaste åren, mycket tack vare deras förmåga att leverera snygga bilar som presterar riktigt bra.

Det har också varit deras förmåga att anställa de bästa personerna i branschen som har hjälpt dem att bli så framgångsrika.

Kia har kunnat dra in några av de mest begåvade personerna inom bilbranschen, av vilka många har haft erfarenhet av ikoniska europeiska märken som BMW.

En sådan anställning var Alert Bierman, mannen som ledde det superlyckade BMW M-prestandaprojektet. Bierman spelade en viktig roll i leveransen av Kia Stinger, ett prestandafordon som är mycket roligt att köra.

En annan stor spelare med Kia är chefsdesigner, Karim Habibsom anslöt sig till den sydkoreanska biltillverkaren efter snålhet med BMW, Daimler och Infiniti.

Bildesignern Won Kyu Yang går in i Kias led

Nu har ytterligare en tidigare BMW-anställd anslutit sig till Kias designhögkvarter i Namyang, Sydkorea. Det skulle vara Vann Kyu Yang, som kommer att ta på sig rollen som vicepresident och chef för Kia Design Innovation Grouprapporterar direkt till Karim Habib.

När Kia pratade om anställningen sa Kia att Kang togs in för att hjälpa till med den strategiska utvecklingen av deras design, och uppgav att genom att ge form åt framtida designplaner inom både exteriör- och interiördesign över hela produktportföljen.

Förväntningen är att Kang specifikt kommer att ta en stor roll i Kias strävan mot att leverera fler EV-modeller under de kommande åren, enligt vad som kallas “Plan S”-strategin.

BMW 3.0 CSL Hommage Concept

BMW konceptbil bild.

Om du följer fordonsvärlden på nära håll så är du förmodligen medveten om att det är lite av en hat/kärlek på gång med BMW:s nuvarande språkbruk.

Som sagt, en av deras mest älskade design de senaste åren var 2015 års BMW 3.0 CSL Hommage Concept-modell.

Kang har sina fingeravtryck över hela den designen, med många människor förvånade över att BMW inte förvandlade den till en produktionsmodell, särskilt nu när de har några designmässiga bakslag.

När han pratade om sin nya anställning sa Kang att han var hedrad över att bli en del av Kias designteam, särskilt i en tid då branschen står på randen av stora förändringar.

Han ser fram emot att kunna inleda en ny era av design för framtiden med Kias alla elektriska modeller.

Kang fortsatte med att säga att han var glad över att vara en del av ett engagerat designteam som vill utveckla Kias produktlinje och designstrategi ytterligare. Han är övertygad om att den kunskap han har samlat på sig genom åren kommer att visa sig vara en riktig tillgång för Kia när de går i nya kreativa riktningar.

liknande inlägg

Leave a Reply