Kia Niro AWD kommer att säljas inom en snar framtid

0
Kia Niro AWD kommer att säljas inom en snar framtid

Vi har några spännande nyheter att rapportera här på theKEEA.com, eftersom vi har lärt oss att nya Kia Niro hybrid / laddhybrid kommer att erbjudas som AWD-modell.

Det bör noteras att detta inte är AWD-systemet som du kanske är van vid, utan snarare det elektriska 4WD-systemet som har utvecklats av Hyundai Wia, en sydkoreansk bildelstillverkare knuten till Hyundai-Kia-gruppen.

Kia Niro e-4WD-system

I ett standard 4WD-system behöver du en axel och en överföringslåda för att skicka kraft till bakhjulen, vilket resulterar i minskat inre bagageutrymme, samt sämre bränsleeffektivitet.

E-4WD-systemet använder en elmotor monterad mellan bakhjulen för att leverera den kraften.

Placeringen och storleken på denna enhet gör att mer lastutrymme frigörs inuti och förbättrar bränsleeffektiviteten och benutrymmet.

Vad är e-4WD och hur det fungerar

e-4wd-hur-det-fungerar

De elektriska 4WD-systemen är relativt ny teknik och finns för närvarande endast i ett litet antal fordon.

De biltillverkare som använder det här systemet brukar göra det i plug-in hybridmodeller.

Några av fordonen du hittar E-4WD i inkluderar Volvo XC90 plug-in, BMW i8, Lexus RX hybrid och Mitsubishi Outlander plug-in hybrid SUV.

I takt med att laddhybridmodeller blir vanligare kommer även detta system att bli.

För användning i en rad Kia, Hyundai-fordon

Räkna inte med att användningen av e-4WD-systemet i Kia Niro laddhybrid är sista gången vi ser koreanerna använda det, eftersom det nästan säkert kommer att dyka upp i andra Hyundai- och Kia-modeller.

Det skulle vara vettigt för Kia Sportage och Sorento-SUV:erna att börja använda systemet, och det kan också hamna i nästa generations Soul crossover-fordon.

Trots allt hade konceptbilen Soul Trail’ster från förra året detta system monterat.

liknande inlägg

Leave a Reply