Lost In Tyre Smoke: The Supercar Shortage

1
Lost In Tyre Smoke: The Supercar Shortage

Om du inte har lyckats leva på nätet under de senaste 2 åren är du utan tvekan medveten om den globala utbudsbristen som fortsätter att plåga våra marknader. Ja, COVID vände verkligen upp och ner på världen, och en av de viktigaste platserna där det har haft en fruktansvärd, porlande effekt är den globala bilmarknaden.

Det som pågår trotsar verkligen uppfattningen. Återförsäljare saknar nya bilar, och konsumenter snappar upp begagnade bilar som om de håller på att gå ur stil. Verkligheten i situationen kan kännas ganska dyster, och det hela drivs av ett litet litet chip. Ja, ett litet kiselhalvledarchip.

Bortom dina vardagliga pendlarbilar, inhemska muskelbilar och i princip allt däremellan; denna globala chipbrist har haft en drastisk effekt på tillgången på superbilar. Ja, superbilarnas förtätade luft är inte immun mot effekterna av en global pandemi, men varför?

Låt oss gräva i vad fan som verkligen händer.

Superbilsbrist: vad betyder allt?

Superbilar från de ledande tillverkarna i världen tillverkas inte precis i massivt antal. Ibland, även när världen inte är under tummen av en förtryckande pandemi, kan det vara en stor utmaning att få in superbilar i vår flotta.

Dessa skräddarsydda bilar byggs ofta på beställning, och de njuter vanligtvis av en blomstrande begagnad marknad där aficionados köper och säljer sina superbilar. Även utan brist på superbilar tillåter sällsyntheten hos vissa fordon dem att uppskatta, inte depreciera, på standardmarknader.

Ah, men det här är allt annat än en standardmarknad. Superbilar är inte bara otroligt svåra att få tag på från fabriken på grund av utbudsbrist på tillverkningsnivå, utan marknaden för begagnade superbilar är otroligt påverkad av brister.

Allt detta leder till massiva förseningar från fabriken, ett högre pris för nya bilar, ett fåtal modeller att välja mellan och högre priser på begagnade superbilar.

Två 991.2 Porsche 911 GT3 RS superbilar sitter i Xtreme Xperience-garaget.  En är vit en är grön.

Silicon Semiconductors & Supercars. Varför är det brist?

Dagens moderna superbil är en avancerad maskin som har en superdators data- och bearbetningsförmåga, avancerade motorstyrningssystem och löjliga interiörunderhållningssystem. Ta bort det ödmjuka kiselhalvledarchipset från ekvationen, och plötsligt är superbilen inte så super längre.

Men vad hände med alla marker?

För många konsumenter är okunnighet lycka när det är dags för globala leveranskedjeproblem. Detta ofta trista ämne, nu källan till het debatt, har drivit superbilsbristen till bristningsgränsen. Enkelt uttryckt satte COVID ett bokstavligt stopp för produktionen av fordon och fordonskomponenter över hela världen.

Situationen har verkligen inte rättat till sig mycket under de senaste 2 åren, med bristen på begagnade bilar som har ökat varje månad. Nu när konsumenternas efterfrågan ökar, finns det helt enkelt inte tillräckligt med komponenter för att bygga fordon, och därför inte tillräckligt med fordon som kommer ut från fabrikerna för att möta konsumenternas efterfrågan. Fordon som gör det ut ur fabriken fastnar nu i hamnarna i Amerika på grund av brist på arbetskraft.

Fyra superbilar står parkerade utanför Xtreme Xperience-garaget och väntar på att bli lastade på en märkesbil.

Usch.

Verkligheten för den globala fordonsmarknaden är att superbilar inte är de enda fordon som påverkas här. Allt från bränslesnåla hybrider till enkla pendlarbilar använder avancerade kiselchips i deras till synes mer blygsamma utrustning.

Data indikerar också att rika aficionados också köper upp bilar i snabbare takt än någonsin tidigare. Kalla det rädsla, kalla det hamstring, kalla det vad du vill; det finns bara färre och färre superbilar tillgängliga för företag som Xtreme Xperience att köpa.

Så vi har en global brist på delar till nya bilar, en marknad för begagnade bilar med krympande lager och rika köpare som köper superbilar för långt över marknadsvärdet.

Xtreme Xperience-tekniker tittar på två nytillverkade Dodge Charger Hellcats och en ny Nissan GT-R vardera uppe på en bilhiss i ett garage.

Hur länge kommer detta nonsens hålla på?

Hur länge kommer det att finnas en superbilsbrist?

Enligt branschexperter som Mike Jackson, VD för AutoNation, bör konsumenterna inte förvänta sig en priskorrigering förrän under andra halvan av 2022. Andra, som CarMax VD Jim Lyski, indikerar att de tror att priset för begagnade bilar kommer att fortsätta att stiga under 2022 och därefter .

Även om denna data och information följer konsumentinriktade bilar närmare än superbilar, kan du förvänta dig att superbilsmarknaden kommer att spegla marknaden för begagnade bilar och nya bilar på liknande sätt.

Intressant nog allokerar tillverkare som Volkswagen sina silikonchipresurser till sina premium- och superbilmärken. Lamborghini, nu under Volkswagens paraply, indikerar att de inte har någon försörjningsbrist på grund av allokeringen av resurser från Volkswagen.

En röd Corvette C8 och röd Lamborghini Huracan EVO, båda 2020 årsmodeller sitter i Xtreme Xperience-garaget ljusa och glänsande.

Oroa dig inte! Vi har superbilar!

Vi vet att det här låter väldigt dystert men fruktar inte superbilälskande vänner.

Även om vårt team av köpare har haft otroligt svårt att hitta nya superbilar att ta med i vår flotta, ofta med påslag på 10 % till 15 % eller mer, har vi massor av superbilar att gå runt för dig att uppleva.

Vissa lanseringar har blivit försenade, det råder ingen tvekan om det, men vi är i ständig kontakt med våra egna aficionados för att skaffa de finaste superbilarna i världen som du kan uppleva.

Här är grejen, vi är inte precis nya i superbilspelet och vi har en fantastisk flotta som är redo att gå. Redo att köra en Mercedes-Benz AMG GT R? Vad sägs om den otroliga Porsche 718 Cayman GT4? Ja, vi har dig täckt.

Ja, det stämmer, vi har fortfarande massor av superbilar i vår flotta som är byggda för att spännande, och allt vi behöver är att du kommer ut och sätter dina nerver på prov.

Så, är du redo? Det trodde vi.

Vi ses i förarsätet.

Inlägget Lost In Tyre Smoke: The Supercar Shortage dök upp först på Xtreme Xperience.

Leave a Reply