McLaren återkallar superbilar över brandklagomål

1
McLaren återkallar superbilar över brandklagomål

Det brittiska företaget Mclaren har återkallat superbilar på grund av brandklagomål. Företaget utfärdade ett uttalande angående frågan och bad kunderna att skicka tillbaka sina Mclarens till återförsäljare av säkerhetsskäl. Enligt företaget återkallas cirka 2 800 bilar inklusive prestigefyllda modeller som Mclaren Senna, 720S och mer.

De fordon som sålts mellan 2016 och 2020 berörs av beslutet. 2017 till 2019 års modell 570GT och 2020 GT har också påverkats. Enligt bekräftade rapporter uppstår brandproblemet på grund av skumvaddering som är placerad under bränsletanken. Detta skum absorberar vatten och sedan korroderar det bränsletanken. Tanken läcker gas och det leder i slutändan till en brand. Företaget lägger till skumkudden för att minimera vägbuller och bibehålla kabinens renhet.

Mclaren insåg faran som orsakades av skummet när två av deras fordon kom in med samma problem. De gjorde ett bedömningssamtal för att skydda sina kunder såväl som deras rykte genom att ringa tillbaka alla relevanta fordon. Enligt National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) i Amerika har Mclaren lovat att byta ut skummet såväl som den korroderade bränsletanken utan kostnad.

Alla andra Mclaren-fordon som inte har skumstoppning har inte återkallats. 720S är den som knappast drabbats av beslutet. Men sett till rykte har miljondollaren Mclaren Senna, som är uppkallad efter den berömda Formel 1-föraren Aryton Senna, drabbats hårdast. Senna är en begränsad upplaga med endast 500 enheter som tillverkas och säljs. Tillverkarna ägnade särskild uppmärksamhet åt idén om en gatubil som kunde prestera på banan. Senna är byggd för snabbhet och den ser ut som en del.

McLaren Supercar Catches Fire 10

Hela bilen har byggts med kolfiber för att minimera vikten och en hungrig motor sover inuti. När den väl har väckts ger den rytande 4,0-liters dubbelturbo V8-motorn 789 hk med 590 lbs vridmoment och går från noll till sextio på bara 2,8 sekunder. Toppfarten är 211 mph. McLaren har gått ett steg längre och föreställt sig en spårbar Senna som kallas Senna GTR. Den här bilen kommer att ha ännu mer downforce än tidigare och även fler hästkrafter. Det brittiska märket planerade att bygga 75 av dessa och alla såldes på rekordtid.

Företaget har ännu inte skickat ett formellt meddelande till sina kunder men vi förväntar oss att det kommer att ske snart.

McLaren Supercars in Fire – Fotogalleri

liknande inlägg

Leave a Reply