Möt den nyaste sportiga suven – Peugeot 2008 GT Line

7
Möt den nyaste sportiga suven – Peugeot 2008 GT Line

De tror att endast 5 % av kunderna kommer att köpa diesel-SUV:n, medan 10 % kommer att vilja ha den gröna modellen. Vi får vänta och se.

I motsats till den förutspådda trenden testar vi bilen med 1,5-liters dieselmotorn på 101 hästkrafter, men kommer snart att prova den helelektriska. 2008 års bensinmotorer är alla 1,2-liters trecylindriga enheter tillgängliga med 99bhp, 129bhp och 153bhp effekter.

Som nästan alla bilar som Peugeot har lanserat under de senaste åren är 2008 väldigt snygg. Inte lika sexig som 508 sedan eller herrgård, och inte riktigt lika hämtande som 208 halvkombi som 2008 är baserad på, men fortfarande en swish design.

Så många bilar i den kompakta SUV-klassen är helt intetsägande – så ribban är inte satt så högt.

GT Line ser bäst ut eftersom den har sina egna detaljer på utsidan och drar även nytta av lite extra glitter på insidan.

Om du leasar bilen är det värt det med några extra pund i månaden för denna utrustningsnivå. Den nya 2008 är avsevärt 150 mm längre än den gamla och den är rymligare inuti med extra benutrymme fram och bak och ett 434-liters bagageutrymme när alla säten är på plats. Stöveln är i samma storlek, även för EV-versionen, och har ett tvåvåningsgolv så att du kan gömma undan laddningskablar.

2020 Peugeot 2008 GT Line 3

Det som har förbättrats till oigenkännlighet är kvaliteten på 2008 års interiör.

Materialen är mjukare och skönare att ta på – och i denna GT Line-version får du kontrastsömmar för klädseln och lite extra ljusa detaljer.

Det finns även omgivande belysning, som är en mer subtil och mindre poledanceklubb än vad du får med många konkurrenters system.

Denna trim, och Allure, får också Peugeots snygga 3D digitala instrumentpaket som gjorde sin debut på 208:an förra året. Peugeot boffins tror att den genomsnittliga föraren kommer att ta in information en halv sekund snabbare än att titta på en konventionell tvådimensionell digital display.

2020 Peugeot 2008 GT Line 4

Vi får ta deras ord på det, men det ser ganska coolt ut.

2008 har också Peugeots numera varumärket lilla ratt. Jag tror att jag äntligen har vant mig vid det och det fungerar särskilt bra när du har 3D-skärmen.

Uppenbarligen får du ett komplett infotainmentsystem som i denna bil innebär smartphonespegling som standard. Det finns USB-uttag och en USB-C-port.

2020 Peugeot 2008 GT Line 5

liknande inlägg

Leave a Reply