Opel Grandland X Hybrid | AutomobileGator

1
Opel Grandland X Hybrid |  AutomobileGator

Grandland X, en annan förglömligt namngiven Opel crossover, är också mottagaren av lite fransk kärlek. Till att börja med kommer den med en plugg, kopplad till samma batteri-kraft/fossilbränslehybridkombination som erbjuds på en snart anländande populär Peugeot-motsvarighet.

Det är en del av flottan av nya plug-in hybrid crossovers som tyst glider vidare till de glänsande utställningslokalerna på senare tid.

Detta är det största Opel-erbjudandet på crossover-marknaden, och ansluter sig till den lilla Mokka och mellanklassen Crossland. Nej, slå inte dig själv om du inte kommer ihåg hur någon av dessa bilar ser ut. Jag misstänker att även vissa Opel-återförsäljare har kämpat på den fronten ibland.

De goda nyheterna för Opel-märket är att det fick den första sprickan på denna nya hybriduppsättning och för det får den beröm. Kraften kommer från att kombinera två elmotorer – en på varje axel – med en 1,6-liters turboladdad bensinmotor på 200 hk. Med mer än 100 hästkrafter från bakaxelmotorn ger det dig det fyrhjulsdrivna formatet, medan den främre motorn går samman med bensinmotorn för att ge kraft till de två hjulen framför.

En framhjulsdriven version, som ger 225 hk, erbjuds också.

Under kabinen sitter ett 13,2 kWh batteripaket som ger en överraskande pålitlig räckvidd på cirka 50 km. Nu gäller de vanliga varningarna, så om du rusar runt och kör bort från stående starter kommer räckvidden att sjunka. Men efter att ha ägnat de senaste månaderna åt att till synes köra lite annat än bilar med olika grader av batterikraft, erkänner jag att jag blev mycket positivt överraskad över att komma strax under 50 km i intervallet från en enda full laddning; och det inkluderade cirka 30 km motorvägshastigheter. Det är desto mer anmärkningsvärt när man tänker på dess storlek: denna Grandland X hybrid4 väger mer än 1 800 kg.

Opel Grandland X Hybrid 3

Av nackdelar finns det några och kabinen är den största. Ja, den är rymlig, men bara i nivå med konkurrenterna. För en liknande utgift skulle bilister kunna få mer i form av bagageutrymme. När det gäller fasaden och kontrollerna, i en tid av högteknologiska bredbildspresentationer och mjukplaster, finns det lite för mycket hård svart plast. Uppenbarligen är Opel-egon fortfarande inte redo att erkänna att fransmännen ligger före när det gäller sina hytter, men det är dags att hylla sin stolthet och låta fransmännen styra när det gäller kabinkontrolldesign.

Där Opel alltid har gjort det relativt bra är i kördynamik. Grandland kommer aldrig att bli en engagerande körning, men den är verkligen förfinad som en vardagsrunda, medan det faktum att den övergår till batterikraft när den går iväg från en stående start betyder att den har ett bra tempo utanför blocken. Den mest imponerande körfunktionen är styrningen, som känns skickligare än man kan förvänta sig av ett så stort metallblock. Men fysikens lagar träder i kraft i hörnen, där den tenderar att luta och rulla. Det här är förstås en nästan två ton tung familjedumper, inte en sportcoupé, så det är bara att vänta.

Opel Grandland X Hybrid 4

liknande inlägg

Leave a Reply