Openbay gör sitt för att hjälpa Lyft-förare (Marketplace Supply)

4
Openbay gör sitt för att hjälpa Lyft-förare (Marketplace Supply)

Den 3 maj 2022 tillkännagav Lyft resultat för första kvartalet för perioden som slutar 31 mars 2022. Lyfts grundare och president John Zimmer diskuterade hur Lyft kommer att skala in i ett kraftfullt modernt transportnätverk. Elaine Paul, Lyfts CFO, sa att företaget vill investera mer i förarförsörjning under Q2’22 för att flytta sin marknadsplats ytterligare i balans. Lyft vill ta hand om förare och ryttare med bästa möjliga upplevelse. Logan Green, medgrundare och VD för Lyft, Q1’22 sa att resultaten överträffade företagets utsikter. I början av kvartalet var körvolymerna svaga på grund av omicron, men efterfrågan återhämtade sig kraftigt i februari och mars för företaget. Logan rapporterade att de dagliga resorna ökade med 20 % i februari jämfört med januari och växte ytterligare i mars.

Mer balans på marknaden (likviditet) – Lyft investerar i drivrutinsförsörjning

Fastän Openbay nämndes inte på tjäna samtalOpenbay har gjort sitt för att hjälpa Lyft förare minska driftskostnaderna för att äga och driva ett motorfordon. Sedan september 2019 har Openbay betjänat fordonsreparations- och servicebehoven för Lyft-förare över hela landet. Openbay-marknadsplatsen matchar förarens behov av fordonsservice med pålitliga bilserviceyrken för att utföra reparations- och underhållstjänster.

“Behövde få reparationer gjorda ASAP och Openbay kollade alla butiker i mitt område för att hitta en som kunde ta mig och butiken var middagsvänlig och fick det gjort snabbare än förväntat.”

David O (Lyft Driver) – Googles 5-stjärniga recension

“Jag har aldrig varit så glad och imponerad av den fullständiga upplevelsen av Openbay att hantera min bilreparation.”

Mari W (Lyft Driver) – Googles 5-stjärniga recension

Bilreparationer och underhållskostnader ökar

Under de senaste åren har kostnaderna för fordonsunderhåll ökat med mellan 4 % och 5 % årligen. Beroende på fordonet i drift kan kostnaderna variera från 1 100 USD till 1 300 USD per år för en förare som i genomsnitt kör 12 785 miles per år. I alla fall, samåkning förare kan i genomsnitt så mycket som 1 000 miles per vecka eller uppåt 50 000 miles per år. Denna ökning av körsträcka på ett fordon översätts till en ökning av driftskostnaderna, nämligen reparation och underhåll. Diagrammet nedan beskriver en treårsperiod med stigande kostnader för reparation och underhåll för en samåkningsförare som kör uppemot 50 000 miles per år.

Lyft-drivrutiner på Openbay

Lyft-förare får exklusiva tjänster och priser för bilreparations- och underhållstjänster på Openbay. Förare matchas med en lokal servicetekniker som kan serva deras fordonsmärke och den service de behöver. En storlek passar inte alla – alla butiker levererar inte 100 % av de tjänster som förarna behöver för sitt fordon. Till exempel har inte alla butiker hjulinställningsutrustning. Openbay matchar förarens behov med butiker som kan leverera den service som behövs. Lyft-förare får förhandspriser för en tjänst och väljer sedan en professionell som uppfyller deras behov (avstånd till affär, har en lånebil, tidig avlämning, service på uppfarten, etc.). Openbay gör det bekvämt för Lyft-förare att också behandla betalningar genom att tillhandahålla betalningshantering i appen.

Till stöd för Lyfts planer på att investera mer i förarförsörjning och incitament, Openbay fortsätter att göra sin del.

Bildkrediter: Yahoo FinanceLyft (Nasdaq:LYFT)

3 maj 2022 – Lyft inkomstavskrift tillhandahållen av Motley Fool

Inlägget Openbay Doing its Share to Help Lyft Drivers (Marketplace Supply) dök upp först på Openbay Overdrive.

liknande inlägg

Leave a Reply