Spana Sedonas bästa körvägar

1
Spana Sedonas bästa körvägar

Skyhöga röda klippraviner som är fyllda med frodiga, gröna dalar. Stenformationer som verkar ha placerats där av någon allsmäktig varelse. Vart du än ser ser världen ut som ingenting du sett förut, och varje hörn du tar ger dig fler hisnande vyer och platser.

Nej, det här är ingen science fiction-film, vi pratar om Sedona, Arizona! En verkligt unik plats som råkar inte bara vara eteriskt vacker utan också råkar ha några av de mest enastående körvägarna i landet. Vi börjar vår resa på det ikoniska Sky Rock Sedona-hotellet och ger oss ut för en uppsättning vyer som du aldrig sett förut.

Foto: visitsedona.com

Red Rock Scenic Byway

För en av de mest kraftfulla körningarna, du kan göra på kort tid, leta inte längre än till Red Rock Scenic Byway / 89A-slingan.

Du börjar vid legendariska Sky Rock Sedona och slingrar dig genom centrum av Sedonas centrum längs Red Rocks Scenic Byway (SR 179), och passerar förbi legendariska platser som Tlaquepaque Arts & Shopping Village och Chapel of the Holy Cross , som båda förtjänar en grundlig utforskning på egen hand. Fortsätt att röra dig genom den pittoreska byn Oak Creek, komplett med några av de mest fantastiska vyerna i hela Sedona-området, och ta ett snabbt stopp vid Red Rocks Visitor Center för en oöverträffad utsikt över dalen och Red Rock Range.

Avfart motorväg 179 vid Beaverflats Road för att börja göra slingan tillbaka mot Sky Rock Sedona och in på Oak Creek Road. Om du kommer på sommaren, se till att stanna till för ett svalkande dopp i ett av de många simhålen längs Oak Creek! Gå norrut på 89A och njut av utsikten över Red Rock Range från andra sidan av dalen. Det finns otaliga ställen att stanna på vägen hit och njuta av den fantastiska utsikten.

Ta den här vägen och på några timmar kan du se det allra bästa som Sedona har att erbjuda.

Red Rocks Scenic Byway till Mingus Mountain

Om du har mer tid är du skyldig dig själv en resa genom den gamla gruvstaden Jerome och en spännande bilresa uppför Mingus Mountain.

Din resa under den första delen av denna resa tar dig på Red Rocks Scenic Byway där du kommer att kunna stanna och stirra på den otroliga utsikten över Red Rock Valley. När du väl har flyttat från 179:an kommer du att resa genom den coola gamla väststaden Cottonwood, komplett med ett ikoniskt centrum som är myllrande av barer, restauranger och shopping. Fortsätt följa 89A för en ikonisk bit av skrämmande kul och briljant körning.

De som älskar det övernaturliga (eller bara det supercoola) kommer att vilja leta runt i den legendariska spökstaden Jerome, känd för sina många hemsökta platser och intressant historia. Ta sedan på dig dina körskor eftersom vägen till toppen av Mingus Mountain är en jäkla tur. Från backarna i Jerome till de långa sopmaskinerna när du höjer ditt huvud, detta är en rutt född för en riktig sportbil. Stanna på toppen av Mingus Mountain och njut av lugnet, ensamheten och en picknicklunch.

När du väl backar följer du 89A hela vägen tillbaka till Sedona, men var noga med att stanna och njuta av dussintals otroliga vyer längs vägen tillbaka till Sky Rock Sedona. En höjdpunkt på den här resplanen är ett stopp vid Sedona Wetlands Preserve, som är ett av de mest ekologiskt mångfaldiga områdena i sydväst.

Foto: arizonahighways.com

Sedona till County Corner

För all körspänning och fantastisk utsikt kan du inte slå Sedona Sky to Country Corner-loppet.

Den här är lätt att köra eftersom du i princip stannar på motorväg 89A hela vägen igenom. Börja i Sedona och slingra längs baksidan av Red Rock Range, och stanna vid en av de många natursköna utsiktspunkterna längs rutten. Kryssa genom Cottonwood och Jerome och sedan in på den riktigt utmanande vägen för denna resa. 89A sjunker och slingrar sig genom Prescott National Forest och klättrar i höjd till nästan 8 000 fot innan den gradvis sjunker tillbaka mot Kirkland.

Foto: Allgrandcanyon.com

Det som gör den här rutten så fascinerande är utsikten över dalarna och topparna längs vägen, och den magiska övergången från högöken till talltyngda skogar. Om du älskar att köra bil eller åka så är det här en rutt som du inte får missa.

En bonusväg för en separat dagsutflykt

Om du älskar naturen kan du omöjligt besöka denna region utan en resa till Grand Canyon. Inte bara är denna otroliga plats ett av naturens underverk, utan resan till och från Grand Canyon är lika berikande.

Innan du beger dig till Grand Canyon National Park måste du köpa biljetter för en viss tid för att komma in i parken. Gör detta i god tid, eftersom Grand Canyon är en av de mest besökta nationalparkerna i världen! Det finns många sätt att ta sig till Grand Canyon, men vi rekommenderar att du tar den natursköna vägen genom Flagstaff, längs den natursköna majestäten av Highway 180, och sedan in på Highway 64. Längs vägen kommer du att ha möjlighet att se hur trädgränsen försvinner in i ett skenbart flatland som döljer hemligheten med Grand Canyon bara några miles framåt.

Se till att packa en lunch och kartlägga alla aktiviteter du vill göra när du väl kommit in i parken. En absolut höjdpunkt för dem på ett kort stopp är Desert View Road, som korsar 23 miles längs den ikoniska South Rim of the Canyon. Det finns så mycket att se att du kanske till och med behöver en andra dag! Gas finns i Grand Canyon Village men var försiktig med högre priser än vanligt.

En Once-In-A-Lifetime Drive

Vet du vad som är bättre än vackra röda klippor och skyhöga berg? Vad sägs om att uppleva dessa saker bakom ratten i en övertygad superbil?!

Open Road av Xtreme Xperience erbjuder dig en upplevelse för livet genom att låta dig glida bakom ratten i en av våra skräddarsydda superbilar. Det stämmer, DU får köra på de otroliga vägarna som omger det ikoniska Sedona, AZ-området. Visst, du kan köra dessa vägar i din minivan, men att slingra sig förbi ikoniska landmärken som Cathedral Rock eller Red Rock State Park i en superbil är en upplevelse som kommer att förändra ditt liv.

Du kommer att kunna köra upp till tre unika superbilar från märken som Porsche, Lamborghini och Ferrari. Beroende på upplevelsen kan du köra alla tre fordonen i flottan under dagen. Förutom att jobba för en biltidning, hur ska du annars jämföra tre av världens bästa superbilar?

Fantastiska vägar, fantastiska platser och bra bilar. Vad kan vara bättre än detta för din nästa resa till Sedona?

BOKA DIN TUR

Inlägget Scouting Sedona’s Best Driving Roads dök upp först på Xtreme Xperience.

liknande inlägg

Leave a Reply