Tips för att överleva ett terrängäventyr

1
Tips för att överleva ett terrängäventyr

Ett terrängäventyr är bara för dem som är redo för utmaningen. Det är inte för de svaga i hjärtat eller de lata. När du är ute i naturen blir det smutsigt – riktigt smutsigt. Vi pratar om däck som fastnar i leran, sand som kväver ditt ansikte och att vatten sipprar in i din SUV. Sådana förhållanden gör körningen extremt svår men lika spännande.

Terrängkörning är en konst som kräver perfekt kontroll över ditt fordon hela tiden. Ingen föds med skickligheten. Vi går alla igenom en inlärningsprocess, som kräver att man gör misstag och rättar till dem tills konsten att köra terräng blir en självklarhet. Den här processen tar dock tid och inte många av er kanske har det. Så här kommer vi att ge dig några användbara tips för att få dig att kickstarta dig mot ditt terrängäventyr.

Gör mig i ordning

Terrängåkning kan vara spännande och roligt men det är också väldigt farligt om du inte är försiktig. Det enda som håller dig säker där ute är din SUV, vilket innebär att ditt fordon måste vara i perfekt skick om det ska gå på grusstigen. Du bör kontrollera din SUVs vätskor inklusive motoroljenivån och kylvätskan. Bromsarna, vindrutetorkarna och däcken behöver också din speciella uppmärksamhet. Utöver det, packa nödvändiga föremål som handskar, ficklampor och mat för resan.

Kunskap är makt

När du planerar ditt äventyr bör du inkludera dina vänner eller familj i det. Det finns inget bättre än att en vän har din rygg i svåra situationer. Men om du bestämmer dig för att inte ta dem med dig, håll dem åtminstone informerade om hela din plan och rutt, så om något går fel vet de var de ska leta efter dig.

Tålamod! Tålamod! Tålamod!

Terrängkörning skiljer sig mycket från din vardagliga körning. Du måste hela tiden vara uppmärksam, undersöka terrängen framför dig och styra genom den mästerligt. Men mest av allt måste du ha tålamod eftersom ett felaktigt drag i förrädisk terräng kan betyda skillnaden mellan liv och död.

Köp terrängutrustning

SUV:er är designade för att kunna hantera stressen från en terrängresa. Du kan genomföra din expedition utan att behöva uppgradera ditt fordon men det skadar inte att få lite extra hjälp i form av terrängutrustning. Investera i några allvädersmattor, ett extra reservdäck, en stadig dragkrok eller rep, och kanske ett par ljusa LED-lampor för att se saker tydligt på natten.

Där har du det! Ha saker i åtanke och försök tillämpa dem på din nästa utflykt.

liknande inlägg

Leave a Reply