Topp 5 bilevenemang att delta i 2023

1
Topp 5 bilevenemang att delta i 2023

Låt oss begränsa det

För bilentusiaster finns det få saker som är större än en bilmässa.

Från möten på en Denny’s-parkering till internationellt kända medieevenemang där tillverkare visar upp sina senaste och bästa, bilevenemang låter entusiaster mötas för att fira sin gemensamma passion. Visst är det lite svårt att begränsa en lista över de bästa evenemangen när det finns tusentals bilfokuserade evenemang varje år, men det finns bara vissa evenemang som du inte får missa.

Så, vilka är de fem bästa bilevenemangen du behöver delta i 2023? Låt oss dyka direkt in.

Chicago Auto Show – 11–20 februari 2023, Chicago, Illinois

Utspelar sig på det ikoniska McCormick Place i Chicago Chicago Auto Show är nationens största bilmässa.

Förutom att vara den största, råkar det också vara ett av de äldsta bilevenemangen i landet, om inte världen. Chicago Auto Show, som startade 1901 av Samuel A. Miles som ett sätt för tillverkare att komma inför konsumenter som var nya i bilvärlden, har blivit synonymt med episka fordonsdebuter och revolutionerande konceptbilar. Anmärkningsvärda debuter inkluderar Dodge Viper RT/10-konceptet, Escort GT och Ford Mustang SVT Cobra. Tidigt var Chicago Auto Show fokuserad på inhemska fordon, men allt eftersom tiden gick och importerade fordon blev mer norm, växlade Chicago Auto Show och tog in en internationell publik.

Besökare kan förvänta sig att se över 300 fordon från 20 olika tillverkare vid detta ikoniska evenemang. För en traditionell bilmässa blir det inte mycket bättre än så här!

Fotokrediter: ChicagoAutoShow.com

SEMA – 31 oktober – 3 november 2023, Las Vegas, Nevada

Hålls på Las Vegas Convention Center, SEMA (Speciality Equipment Manufacturers Association) har traditionellt sett varit en mässa som vänder sig till företag och privatpersoner inom bilindustrins eftermarknad.

Det betyder att för att komma in måste du arbeta inom bilbranschen eller känna någon som gör det. Om du kan komma in, wow… entusiaster in för en otrolig behandling! Allt från specialbyggare som visar de mest upprörande specialbyggen till OEM-tillverkare som rullar ut sina senaste koncept pryder golvet. Det är en fest för ögon, öron och näsa!

Utöver alla de skandalösa sakerna inne på utställningsgolvet är SEMA också en ärevördig aktivitetsfestival över hela Las Vegas-området. Från Formel 1-bilar som kör nerför remsan till Tanner Fousts “drifttaxi” som skriker på parkeringsplatsen utanför kongresscentret, det finns något vid varje tur i SEMA.

För 2023 förändrar SEMA saker och ting lite för att inkludera allmänheten i händelserna med evenemang som SEMA Week 2023 och en dags tillgång för allmänheten. Även om du kommer att gå miste om bilfokuserade kändisar och giveaways, finns det fortfarande så mycket att se. Om du kan ta dig till Vegas, missa inte detta evenemang!

Bilar på SEMA-bilmässan.
Fotokredit: SpeedHunters.com

Pebble Beach Concours D’ Elegance – 23 augusti 2023, Monterey, Kalifornien

Ah, det finns helt enkelt inget som det ikoniska Pebble Beach Concours D’Elegance.

Concours, som äger rum varje sommar på den vackra Montereyhalvön, är symbolen för en exklusiv bilmonter. Ägare av otroligt sällsynta och spektakulära fordon av alla typer tar med sig sina fordon till Pebble Beach resort för en unik tävling som äger rum precis på den ikoniska fairway of Pebble. Det finns flera typer av bidrag på lappen och flera typer av priser att vinna. Från best in show till utmärkelser för bästa muskelbilar, eller bästa ångdrivna bilar, detta är creme de la creme av perfektion för fordon. Tänk på att bilar inte kan komma tillbaka förrän tio år efter att de har visats, vilket innebär att bidragen alltid är nya och spännande. Dessutom går 100 % av donationerna till United Way of Monterey County.

Utöver den faktiska Concours-tävlingen, äger Monterey Car Week också rum ungefär samtidigt och inkluderar evenemang som Monterey Historics på Laguna Seca och dussintals andra bilmässor i hela området.

Vacker natur, klassisk bilracing och en ikonisk bilmässa? Vad mer kan man begära?

En dag på Pebble Beach Concours d'elegance
Fotokredit: PebbleBeachConcours.net

New York International Auto Show, 7–16 april 2023, New York, New York

Hålls på det nyligen renoverade Javits Place på Manhattan New York International Auto Show har varit spännande gäster sedan 1900.

Eftersom den slog Chicago Auto Show med ett år, har den utmärkelsen att vara den äldsta bilmässan i USA. NYIAS, som ursprungligen hölls som en tävling mellan bilen och den hästlösa vagnen, har övergått till en plats där de bästa i världen kommer för att visa upp sina varor. New York var skyltfönstret för importbilsrörelsen som tog tag i USA på 1950-talet, inte en liten del på grund av dess stora invandrarbefolkning från Europa. Bilar från märken som Jaguar, SAAB, FIAT och Aston Martin blev framträdande i Amerika på grund av New York Auto Show.

Besökare idag kan förvänta sig att bilar, motorcyklar och andra mobilitetsmaskiner blandas med den senaste och bästa gröna tekniken. För 2023 bör besökare kolla in EV-showcasen med fordon från märken som Volvo, GM och mer.

Deltagare på New York International Auto Show.
Fotokrediter: NYCgo.com

Woodward Dream Cruise, 19 augusti 2023, Pontiac, Michigan

Om du älskar Americana kultur, bör du inte missa Woodward drömkryssning som äger rum varje augusti nära Pontiac Michigan.

Över en miljon människor och 40 000 klassiska bilar av alla slag dyker upp för att ta körningen nerför Woodward Avenue genom nio deltagande samhällen (Pontiac, Bloomfield Township, Bloomfield Hills, Birmingham, Royal Oak, Berkley, Huntington Woods, Pleasant Ridge och Ferndale) i Oakland County, Michigan. Det som började som en insamling 1995 har nu förvandlats till en extravaganza som hyllar bilen i all sin glans. Det här är ett evenemang där människor från hela världen samlas för att visa upp sina bilar och bara vara i mixen, och energin i det hela.

För 2023 är Ford (med huvudkontor i närheten) titelsponsor för evenemanget, så du kan slå vad om att massor av Mustang-entusiaster kommer att kanta gatorna med sina mest ikoniska muskelbilar. Detta är en sommartradition, och om du kan ta dig upp till Michigan för ett besök är det inte att missa.

En av världens största bilkryssningar i Michigan, Woodward Dream Cruise.
Fotokrediter: Bill Pugliano

Xtreme Xperience Track Days, rikstäckande, 2023

Det är en sak att gå på utställningsgolvet och stirra på superbilar på avstånd, och en annan sak helt och hållet att glida bakom ratten. Tja, gissa vad, med Xtreme Xperience kan du göra just det! (vi var bara tvungna att göra lite självreklam här)

Det är rätt! Vi sätter dig bakom ratten i en superbil från märken som Ferrari, Audi, Lamborghini och mer. Detta är fullskalig, tresiffrig hastighet runt några av de mest ikoniska racerbanorna över hela landet. Du kommer att sitta shotgun med en professionell körlärare och lära dig allt som finns om bilstyrning och hur man skjuter den runt en bana. Du kommer att känna kraften från 600-hästkraftsmaskiner när du plattar gaspedalen och håller i för livet.

Om du älskar bilar är detta ett evenemang som du verkligen inte får missa. Njut av dessa maskiner på ett sätt som de var designade för att de ska kunna njuta av, inte sittande på en utställningsmonter och torkas av med en trasa. Känn bruset, känn kraften och kom och köp Xtreme med oss ​​2023!

Xtreme Xperiences Ferrari 488 kör på en racerbana.
Hitta ett evenemang

Inlägget Topp 5 bilevenemang att delta i 2023 dök upp först på Xtreme Xperience.

liknande inlägg

Leave a Reply